ГоловнаПолітика

Онуфрій відкинув запрошення Варфоломія на собор

"Предстоятель УПЦ поклав його в конверт і надіслав поштою назад".

Онуфрій відкинув запрошення Варфоломія на собор
Предстоятель УПЦ МП Митрополит Онуфрий возглавил литургию, Киево-Печерская Лавра, 25 июня, 2018.
Фото: facebook/Успенская Киево-Печерская Лавра Kiev-Pechersk Lavra

Предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій (Березовський) повернув без відповіді лист Вселенського патріарха Варфоломія, в якому той пропонував взяти участь в об'єднавчому соборі.

"Предстоятель УПЦ, ознайомившись зі змістом цього листа, поклав його в конверт і надіслав поштою назад адресанту, тобто в Стамбул. Дізнавшись про це, ціла низка єпископів, отримавши запрошення для участі в так званому об'єднавчому соборі від Патріарха Варфоломія, вчинили так само, надіславши запрошення в Стамбул на Фанар", - йдеться на сайті УПЦ МП.

Нагадаємо, що в цьому листі Варфоломій повідомив, що після виборів предстоятеля нової української церкви Онуфрій не зможе носити титул митрополита Київського.

Після отримання листа відбувся Синод УПЦ МП, на якому було ухвалено рішення, що ніхто з його священнослужителів чи мирян не уповноважений представляти цю церкву на об'єднавчому соборі 15 грудня.

Цього самого дня патріарх Київський і всієї України-Русі Філарет (Денисенко) заявив, що на об'єднавчий собор прибудуть не більш ніж чотири ієрархи УПЦ Московського патріархату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram