ГоловнаПолітика

Консул спростував інформацію про ампутацію пальців у українського моряка, - Денісова

"Наші хлопці ніяких скарг не висловлювали і тримаються мужньо".

Консул спростував інформацію про ампутацію пальців у українського моряка, - Денісова
Людмила Денисова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уночі 7 грудня український консул в Москві Альберт Черняков відвідав трьох поранених українських бійців, які перебувають в СІЗО "Матроська тиша". Консул спростував поширену в ЗМІ інформацію про те, що нібито у одного з моряків ампутовані пальці руки.

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова.

"Він (консул, - ред.) також зазначив, що сьогодні вночі відвідав трьох поранених наших бійців в СІЗО «Матроська тиша». За його словами, їх стан здоров'я задовільний. У хлопців осколкові поранення, ні у кого ампутацій немає, - кістки і суглоби цілі", - написала Денісова в фейсбуці.

Також омбудсмен повідомила, що Альберт Черняков 7 грудня відвідав чотирьох моряків: Дениса Гриценка, Романа Мокряка, Юрія Без'язичного і Богдана Головаша.

"Наші хлопці ніяких скарг не висловлювали і тримаються мужньо. Зокрема, коли консул поцікавився у Дениса Гриценка його справами, він, як справжній капітан, у відповідь запитав - «Як почуваються поранені хлопці?» Всі передавали рідним, щоб ті не хвилювалися", - повідомила Денісова.

За словами консула, українські моряки одягнені в волонтерський одяг, вони отримали посилки. У камерах є телевізори, проте вони їх не дивляться, а читають книги. Всім перевели фінансову допомогу в розмірі 74 долари на людину. Також вже є домовленість про можливість телефонної розмови військовополонених з рідними.

Український консул розповів, що вже складено графік відвідин ним інших моряків у "Лефортово". Так, на понеділок заплановано відвідання шести моряків. У вівторок, 11 грудня, консул відвідає ще шість військовополонених, і в середу, 12 грудня, інших п'ять моряків.

Нагадаємо, ввечері 6 грудня в ефірі каналу "Прямий" радник командувача ВМС Вікторія Христенко заявила, що, за даними волонтерів, у одного з поранених українських моряків важке поранення ніг, в іншого - травматична ампутація пальців руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram