ГоловнаПолітика

Івано-Франківська облрада попросила "захистити українську сім'ю від геїв"

Депутати закликають заборонити ЛГБТ-акції і "припинити спроби" ратифікувати Конвенцію РЄ щодо запобігання домашнього насильства.

Івано-Франківська облрада попросила "захистити українську сім'ю від геїв"
Заседание облсовета Ивано-Франковска
Фото: kurs.if.ua

Депутати Івано-Франківської обласної ради звернулися до президента Петра Порошенка, Верховної Ради та Кабінету Міністрів і Ради нацбезпеки із закликом "захистити інститути сім'ї в Україні".

Про це повідомляє місцеве видання "Курс".

Звернення зачитав "свободівець" Михайло Іваночко. Він заявив, що сьогодні в Україні є безліч викликів, які "впливають на стан людей, сімей і ставлять під загрозу існування традиційної сім'ї". Іваночко стверджує, що в проекті змін до Конституції пропонується виключити слова "жінка" і "чоловік". Таким чином, за його словами, "здійснюється спроба закласти конституційну основу для легалізації одностатевих шлюбів і цивільних союзів".

У зверненні наголошується, що ці дії "можуть загрожувати національній безпеці України, тому що спотворять моральні цінності молодого покоління, нівелюють інститут сім'ї, зменшать кількість нових шлюбів і руйнуватимуть моральні підвалини українського суспільства".

Депутати просять зберегти чинну редакцію ст. 51 Конституції, в якій ідеться про те, що шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка і жінки. Також вони закликають виключити з Кодексу законів про працю та з інших законів і урядових документів поняття "сексуальна орієнтація" і "гендерна ідентичність", не допустити дозволу на одностатеві шлюби, а також виключити з підручників норми про статеве виховання, які повинні "подолати гендерні стереотипи".

Також депутати закликають заборонити проведення ЛГБТ-акцій і парадів і "припинити спроби ратифікувати Конвенцію Ради Європи щодо запобігання домашньому насильству та насильству стосовно жінок (Стамбульську конвенцію).

Відзначимо, сьогодні президент Петро Порошенко закликав Раду ратифікувати цю Конвенцію. Президент підкреслив, що це - зобов'язання України перед європейськими колегами. Він також наголосив, що на законодавчому рівні повинні бути створені всі умови для того, щоб суспільство відчувало себе в безпеці, а жінки знали, що вони захищені законом.

Нагадаємо, в грудні минулого року Івано-Франківська міськрада прийняла звернення до керівництва країни з вимогою "законодавчо заборонити пропаганду гомосексуалізму і захистити традиційну сім'ю".

Мер міста Руслан Марцінків раніше заявив, що патріотом може бути тільки християнин-гетеросексуал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram