ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Раду ратифікувати Конвенцію РЄ щодо запобігання домашньому насильству

Україна підписала документ ще в 2011 році, його ратифікували 33 країни.

Порошенко закликав Раду ратифікувати Конвенцію РЄ щодо запобігання домашньому насильству
Петр Порошенко выступает на 2-м женском Украинском конгресе
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашньому насильству.

Про це він заявив під час виступу на 2-му Українському жіночому конгресі, повідомляють на сайті президента.

Порошенко підкреслив, що не можна залишати без уваги болючу проблему домашнього насильства. За його словами, саме для цього і розроблена ця Конвенція РЄ. Україна її підписала ще в 2011 році, і на сьогодні Конвенцію ратифікували 33 країни.

"З жалем констатую, що в нашому суспільстві досі існують маніпуляції на цю тему, зокрема щодо розуміння терміна «гендер». Тому ще раз хотів би чітко наполягти і закликати спрямувати всі зусилля, щоб завершити внутрішньодержавні процедури і ратифікувати Конвенцію. Чому б її не винести на наступне засідання Верховної Ради?" - сказав президент.

"Це наше зобов'язання перед європейськими колегами. Тому що коли ми говоримо про європейськість України, коли ми говоримо про рух уперед, у ЄС - всі «за». А як голосувати за конвенцію, то щось не дуже. Думаю, що треба об'єднати справу і слово. цим ми підтвердимо прихильність України і українців європейським цінностям", - підкреслив Порошенко.

Президент додав, що на законодавчому рівні повинні бути створені всі умови для того, щоб суспільство відчувало себе в безпеці, а жінки знали, що вони захищені законом.

Нагадаємо, Порошенко вніс у Раду Конвенцію РЄ про запобігання домашньому насильству (Стамбульську конвенцію) в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram