ГоловнаПолітика

Голова МЗС Німеччини запропонував розширити місію ОБСЄ на Азовське море

Зараз дія моніторингової місії ОБСЄ поширюється на сухопутну територію України.

Голова МЗС Німеччини запропонував розширити місію ОБСЄ на Азовське море
Хайко Маас
Фото: twitter.com/GermanyDiplo

Через загострення українсько-російської кризи навколо Азовського моря і Керченської протоки міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас запропонував поширити дію моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі на Азовське море.

Про це він заявив у четвер на полях зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ в Мілані, повідомляє DW.

За словами Мааса, це стане темою обговорення під час зустрічі між представниками України і Росії за посередництва Німеччини і Франції, яка повинна відбутися у вівторок, 11 грудня, в Берліні.

Як зазначають, перед цим голова німецького МЗС зустрівся з міністрами закордонних справ України Павлом Клімкіним і Росії Сергієм Лавровим, щоб обговорити пропозицію переговорів.

"Я думаю, що з української сторони вона була розцінена як раціональна. З російської ж, навпаки, дуже і дуже скептично", - резюмував Маас.

Зараз дія моніторингової місії ОБСЄ поширюється на сухопутну територію України і має на меті, зокрема, спостереження за реалізацією мінських домовленостей. Після захоплення українських моряків у районі Керченської протоки Україна закликала моніторингову місію ОБСЄ почати посилений моніторинг акваторії Азовського моря і прилеглих територій.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп у рамках саміту "Великої двадцятки" в Аргентині провели двосторонню зустріч. Одним з питань, винесених на ці переговори, було захоплення українських кораблів Росією біля Керченської протоки.

Перед цим канцлер ФРН Ангела Меркель зустрічалася з цього ж приводу з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram