ГоловнаПолітика

МЗС Литви запропонувало ввести санкції проти РФ за морську агресію

До списку занесуть "небажаних осіб, які брали безпосередню участь в акті агресії проти українських військових кораблів".

МЗС Литви запропонувало ввести санкції проти РФ за морську агресію
Фото: rus.tvnet.lv

Міністерство закордонних справ Литви пропонує накласти індивідуальні санкції на осіб, винних у агресивних діях Росії в Керченській протоці і Чорному морі.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Литви.

"6 грудня Міністерство закордонних справ Литовської Республіки звернулося в Департамент міграції при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки з пропозицією занести в національний список небажаних осіб, які брали безпосередню участь в акті агресії проти українських військових кораблів та їх екіпажів в Керченській протоці і Чорному морі 25 листопада, а також представників військового керівництва Російської Федерації, відповідальних за цей акт", - йдеться у повідомленні.

МЗС Литви вважає, що дії цих осіб є грубим порушенням міжнародного права та серйозною загрозою міжнародній і литовській національній безпеці.

Повідомляється, що головне литовське дипломатичне відомство продовжує консультації з іншими членами міжнародного співтовариства з питання про вжиття необхідних контрзаходів щодо російських агресивних дій на міжнародному рівні.

Раніше глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні заявила, що інцидент за участю Росії в районі Керченської протоки став порушенням загальних принципів ОБСЄ і закликала РФ звільнити українських моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram