ГоловнаПолітика

АР спростувало свою публікацію про фінансування Мінмолоді дитячого націоналістичного табору

В агентстві визнали помилку.

АР спростувало свою публікацію про фінансування Мінмолоді дитячого націоналістичного табору
Игорь Жданов

Інформаційне агентство Associated Press спростувало інформацію про нібито причетність Міністерства молоді і спорту України до фінансування молодіжного табору, організованого ГО "Сокіл свободи". Зазначений табір з прив'язкою до Мінспорту, а отже і української влади, згадувався в скандальній статті "Training kids to kill at Ukrainian nationalist camp", повідомляє глава міністерства Ігор Жданов.

"Ми відразу звернулися до агентства з роз'ясненнями про конкурсну підтримку проектів у сфері національно-патріотичного виховання (НПВ) і вимогою спростувати цю інформацію як недостовірну. Також я особисто зустрівся в Києві з представниками AP і наполіг на спростуванні зазначеної інформації та поінформував їх про готовність судитися з агентством", - написав Жданов у фейсбуці.

Міністр нагадав, що під час розгляду проектів у сфері НПВ конкурсна комісія аналізує їх, зокрема, на наявність проявів ксенофобії та дискримінації. Також у рамках конкурсу реалізовано проект "В майбутнє разом" від Конгресу національних громад України, що спрямований саме на подолання ксенофобії та підтримку національних меншин в Україні.

"У підсумку ми отримали лист, в якому агентство інформує про те, що, "перевіривши статтю і документацію, ми виявили, що помилка редагування призвела до хибного тлумачення фінансування молодіжних таборів Вашим міністерством". Відповідні поправки були опубліковані і на сайті агентства. "Немає ніяких доказів фінансування цього табору Міністерством молоді та спорту", - йдеться в заяві АP", - додав Ігор Жданов.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов запевнив, що через введення воєнного стану в окремих областях України жодні спортивні турніри скасовувати там не будуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram