ГоловнаПолітика

ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити полонених українських моряків необхідним лікуванням

Суд частково задовольнив заяву України.

ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити полонених українських моряків необхідним лікуванням
Фото: facebook.com/ivan.lishchyna

Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію забезпечити взятих у полон поранених українських військових моряків необхідним лікуванням.

Про це повідомив уповноважений з питань ЄСПЛ, заступник міністра юстиції Іван Ліщина

"ЄСПЛ вирішив частково задовольнити заяву про застосування попередніх заходів згідно з Правилом 39 Регламенту Суду і зобов'язав Росію забезпечити поранених моряків, захоплених Росією 25 листопада, відповідним лікуванням", - написав він у facebook.

Ліщина зазначив, що ЄСПЛ залишив чинною вимогу до Росії надати інформацію про стан здоров'я і умови утримання українських моряків, яку він не отримав від Росії в строк, встановлений у листі Суду, датованому 29 листопада.

Також заступник міністра юстиції повідомив, що до 7 грудня Україна планує подати міждержавну заяву в ЄСПЛ щодо порушення прав моряків.

Нагадаємо, 28 листопада Міністерство юстиції від імені Кабінету Міністрів звернулося до ЄСПЛ для захисту захоплених РФ українських військових моряків. Позиція України полягає в тому, що захоплені моряки є військовополоненими, і до них повинні застосовуватися всі гарантії захисту, які визначені Женевськими конвенціями.

Росія захопила в полон 24 українських моряків в нейтральних водах Чорного мора. Окупаційний суд Сімферополя заарештував українців на два місяці, після чого росіяни вивезли моряків з Криму до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram