ГоловнаПолітика

Усіх замовників і організаторів убивства Гандзюк встановлено, - Луценко

Є "кілька десятків версій" цього злочину.

Усіх замовників і організаторів убивства Гандзюк встановлено, - Луценко
Фото: Укринформ

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх замовників та організаторів нападу на радницю мера Херсона, громадську активістку Катерину Гандзюк, що призвів до її смерті.

Про це Луценко заявив в інтерв'ю телеканалу ICTV, передає Інтерфакс-Україна.

"У цьому процесі вже оголошено про підозру помічникові одного з народних депутатів, і думаю, що найближчим часом ми оголосимо ще низку підозр, які остаточно покажуть коло осіб, причетних до замовлення, організації і виконання цього злочину", - сказав він.

Генпрокурор зазначив, що є "кілька десятків версій" цього злочину, але на цей час слідство схиляється до думки, що знайдено основну версію.

"І ми бачимо мотив - це активність Гандзюк проти однієї з великих корупційних схем місцевої влади. І всі, хто замовив це вбивство, хто його організовував, нами встановлені", - наголосив генпрокурор.

Нагадаємо, на початку жовтня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на громадських діячів. Останній випадок – смерть радника мера Херсона Катерини Гандзюк, яку облили сірчаною кислотою в липні. ТСК очолив позафракційний народний депутат Борислав Береза.

Після виїзного засідання комісії в Херсоні Борислав Береза заявив, що ТСК з приводу Гандзюк отримала "жахливу" інформацію. "Те, що тут відбувається, - це не дно. Це гірше", - додав нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram