ГоловнаПолітика

Путін ігнорує запит про телефонну розмову щодо Керченської кризи, - Порошенко

Російська сторона відмовляється від прямих телефонних переговорів.

Путін ігнорує запит про телефонну розмову щодо Керченської кризи, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко розповів, що президент РФ Володимир Путін досі не відповів на його запит про телефонну розмову щодо кризи на морі. Російська сторона відмовляється від прямих телефонних переговорів, розповів Порошенко в інтерв'ю France 24, передає прес-служба президента.

Президент України наголосив, що коли стався напад на українські кораблі в Керченській протоці, він доручив зв'язатися з президентом Росії Путіним.

"На жаль, досі Путін не відповів на мій запит на пряму телефонну розмову в будь-якому форматі - у двосторонньому, в нормандському, з участю американських партнерів тощо", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що Росія грубо порушила міжнародне право атакою на українських військових і закриттям Керченської протоки, намагаючись заблокувати все Азовське море, "що де-факто є спробою окупації Азова".

Нагадаємо, 25 листопада у Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили два українських катери і буксир. Всі 24 моряки, що перебували на судах, потрапили в полон.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

27-28 листопада окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх полонених українців до 25 січня 2019 року. Їх звинувачують у незаконному перетині російського кордону. Увечері 29 листопада моряків почали вивозити з СІЗО Сімферополя до Москви.

Міжнародне співтовариство вимагає від Росії відпустити українські кораблі разом з екіпажами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram