ГоловнаПолітика

Путін: питання обміну українських моряків не обговорюється

"Нам потрібно отримати повні свідчення з боку моряків, все це відповідно оформити, а там видно буде"

Путін: питання обміну українських моряків не обговорюється
Фото: kremlin.ru

Питання про обмін українських моряків, захоплених у полон в Керченській протоці, наразі не стоїть на порядку денному. Про це на прес-конференції в Буенос-Айресі за підсумками саміту Великої двадцятки (G20) заявив президент РФ Володимир Путін, пише "Интерфакс".

"Наразі питання про обмін не стоять, і українська сторона таких питань не порушувала", - сказав він журналістам.

"Але зараз про це й говорити рано - зараз триває слідство, нам потрібно підтвердити провокаційний характер дій української влади і зафіксувати це все в юридичних документах", - стверджує президент Росії.

Він також заявив: "Нам потрібно отримати повні свідчення з боку моряків, все це відповідно оформити, а там видно буде".

Президент Росії знову повторив свою тезу, що українські кораблі пішли на "провокацію" в Керченській протоці. Він також зазначив, що не відмовляється від контактів з українським президентом Петром Порошенком, хоча "спілкуватися складно, просто незрозуміло, про що говорити". Путін назвав чинну владу України "партією війни", яка нібито не зацікавлена у мирному врегулюванні конфліктів.

Нагадаємо, 25 листопада у Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили два українських катери і буксир. Всі 24 моряки, що перебували на судах, потрапили в полон.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

27-28 листопада окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх полонених українців до 25 січня 2019 року. Їх звинувачують у незаконному перетині російського кордону. Увечері 29 листопада моряків почали вивозити з СІЗО Сімферополя до Москви.

Міжнародна спільнота вимагає від Росії відпустити українські кораблі разом з екіпажами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram