ГоловнаПолітика

СБУ проводить обшук у предстоятеля Києво-Печерської лаври Павла (оновлено)

Слідчі дії проводять у справі про розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

СБУ проводить обшук у предстоятеля Києво-Печерської лаври Павла (оновлено)
Митрополит Павел
Фото: Миротворец

Співробітники Служби безпеки проводять обшук у предстоятеля Києво-Печерської лаври Павла (Лебедя).

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, обшук проводять за місцем проживання Павла, а також у приміщеннях самої Лаври в рамках розслідування справи за фактом розпалювання міжрелігійної ворожнечі (ст. 161 Кримінального кодексу).

Інші подробиці поки що невідомі.

Оновлення. З 8-ї ранку також тривають обшуки в селі Вороньків Бориспільського району, де розташовані угіддя Києво-Печерської лаври. Як передає 112.ua, силовики перевіряють документи.

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

"Тут ферма, на якій утримують худобу і господарство. Сюди вранці, близько 8:00, приїхали два автобуси людей у масках. Троє з них назвалися як слідчі з СБУ. Вони показали постанову суду охоронцеві. Приїхав директор цієї ферми, пустив їх на територію. Вони обшукали невеликий кабінет, де зберігаються папери, потім обійшли територію, повернулися в кабінет, замкнулися там і сидять. Есбеушники вже поїхали, залишилися тільки слідчі, поняті і кілька людей з Нацполіції", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що владика Павло зажив скандальної репутації в Україні. За останні кілька років він устиг напасти на журналістку, посваритися з поліцією, а також раніше висловити свою відданість Віктору Януковичу.

Нагадаємо, напередодні Міністерство культури вперше за 30 років почало інвентаризацію церковних цінностей у Києво-Печерській лаврі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram