ГоловнаПолітика

Росія повністю заблокувала українські порти Маріуполь і Бердянськ, - Омелян

Всього заблокованими стоять 35 суден.

Росія повністю заблокувала українські порти Маріуполь і Бердянськ, - Омелян
Фото: Владислав Мусиенко

Українські порти Маріуполь і Бердянськ в Азовському морі заблоковані Російською Федерацією для заходу і виходу суден.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

"Станом на вечір 28 листопада 2018 року українські порти Азовського моря Маріуполь та Бердянськ фактично заблоковані Російською Федерацією для заходу та виходу суден", - написав міністр.

За оперативною інформацією, в очікуванні входу в Азовське море перебувають 18 суден: 4 прямують у порт Бердянськ, 14 - в порт Маріуполь. На вихід з Азовського в Чорне море з порту Бердянська не можуть вийти 3 судна, з порту Маріуполя - 6. Ще 8 суден стоять біля причалів у портах.

Міністр повідомив, що всього заблокованими стоять 35 суден. Рух здійснюється тільки в напрямку російських портів на Азові.

Глава Мінінфраструктури наголосив, що дії російської сторони свідчать про цілеспрямовану ескалацію ситуації в Азовському морі та дестабілізацію регіону.

"Мета очевидна - блокування роботи українських портів в акваторії Азовського моря і поступове витіснення України з наших законних територій, закріплених нормами міжнародного права", - зазначив він.

Як повідомлялося, російські військові атакували і захопили разом з екіпажами українські катери, які 25 листопада спробували пройти з Чорного в Азовське море, але не були пропущені через Керченську протоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram