ГоловнаПолітика

ЦВК отримала обладнання та програмне забезпечення для захисту від хакерів

У 2019 році в Україні пройдуть вибори як президента, так і Верховної Ради.

ЦВК отримала обладнання та програмне забезпечення для захисту від хакерів
Фото: 24news.com.ua

Центральна виборча комісія отримала обладнання та програмне забезпечення, надане координатором проектів ОБСЄ в Україні з метою посилення захисту виборчих систем від кіберзагроз.

Про це повідомила прес-служба ЦВК у середу, 28 листопада.

Зокрема, ЦВК надані системи для комплексного технічного захисту мережі державного реєстру виборців. Вони дозволять виявляти загрози, запобігати вторгненню і реагувати на можливі кібератаки.

Система може реагувати на загрози й аномалії на різних рівнях - робочого місця, мережі, серверів, а також на різні спектри загроз - вірусну загрозу, спам, атаки з зовнішніх мереж, вторгнення і т.п.

Поставка зазначеного обладнання здійснена в рамках проекту "Посилення кібербезпеки і прозорості виборчих процесів в Україні", яка реалізується Координатором проектів ОБСЄ за фінансової підтримки уряду Норвегії та місії США в ОБСЄ.

Нагадаємо, попередній голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський улітку 2018 року скаржився, що ЦВК потребує сучасного обладнання для захисту виборів від хакерів, але не може достукатися до Верховної Ради.

Без впровадження нового обладнання та нових підходів до захисту інформаційних ресурсів ЦВК буде складно гарантувати кібербезпеку виборів, говорив Охендовський.

Після призначення нового складу ЦВК Верховна Рада виділила 49,66 млн гривень на захист інформаційних ресурсів комісії.

22 травня 2014 року напередодні виборів Президента України інформаційні ресурси ЦВК зазнали хакерської атаки. Служба безпеки України заявила, що хакери намагалися запустити комп'ютерний вірус, який повинен був 25 травня, в день виборів, знищити всю базу даних на сервері ЦВК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram