ГоловнаПолітика

Порошенко про воєнний стан: Ніяких обмежень конституційних прав не буде

«Проводьте концерти, ходіть у банки. Не треба бігти в магазини і скуповувати сірники і сіль ...»

Порошенко про воєнний стан: Ніяких обмежень конституційних прав не буде
Фото: пресс-служба президента

Після введення воєнного стану не застосовуватимуться ніякі обмеження конституційних прав і свобод громадян України.

Про це Президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

«Головне, якщо не буде відкритого вторгнення Росії за межами операції Об'єднаних сил на сході і незаконно анексованого Криму, я підкреслюю, і це моя принципова позиція - ніяких обмежень конституційних прав і свобод не відбудеться», - сказав Глава держави.

«Проводьте концерти, ходіть в банки. Не треба бігти в магазини і скуповувати сірники і сіль ... Ніяких обмежень на зняття депозитів, операцій з обміну валют, поїздок за кордон для українських громадян не буде», - наголосив Петро Порошенко, додавши, що доручив голові Національного банку провести відповідну роз'яснювальну роботу з банками.

«Для російських громадян ці обмеження будуть введені. І я думаю, що це цілком виправдано. Тому що нам створити через відповідний безвізовий режим тут, в середині, доповнення до п'ятої колони, яка і так тут працює - абсолютно безвідповідально», - в той же час додав президент.

Глава держави також повідомив, що в разі здійснення РФ агресії буде проведена часткова мобілізація в армію.

«Якщо буде агресія - буде мобілізація часткова. В першу чергу, буде мобілізований резерв першої черги, де «дембеля» і зараз пакують рюкзаки і пишуть у військкомати про свою готовність стати на захист України. І це вже будуть не аватари і дизертири, яких було дуже багато при мобілізації 2014 року, а це вже підготовлені воїни з досвідом АТО, які знають в якій частині вони будуть служити, мають професійну підготовку. І відразу ж, з перших хвилин ми істотно посилимо чисельність наших Збройних Сил, перерозподіл фінансових ресурсів, забезпечимо всім в необхідній кількості наші Збройні Сили і змусимо противника відповідати за порушення державного кордону України», - резюмував Президент.

Нагадаємо, увечері 26 листопада Верховна Рада України на позачерговому засіданні ввела військовий стан в 10 прикордонних областях України терміном на 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram