ГоловнаПолітика

ДБР приступило до роботи і вже зареєструвало перші два провадження

300 слідчих Бюро вже склали присягу.

ДБР приступило до роботи і вже зареєструвало перші два провадження
Фото: Макс Требухов

Державне бюро розслідувань розпочало свою роботу, в цей час уже зареєстровано перші кримінальні провадження.

Про це повідомив директор ДБР Роман Труба, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відсьогодні ДБР розпочало свою роботу... Слідчі зареєстрували перші кримінальні провадження. Це кримінальне провадження за фактом одержання неправомірної вигоди співробітником правоохоронного органу та за фактом одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах", - сказав Труба.

Він уточнив, що йдеться про два провадження, "в яких фігурують нинішні працівники різних правоохоронних органів". До яких саме органів належать ці правоохоронці, Труба не повідомив.

Директор ДБР також повідомив, що 300 слідчих Бюро вже склали присягу. Повноцінна робота ДБР почалася по всій Україні - як у центральному апараті, так і в семи територіальних управліннях.

Труба нагадав, що ДБР розслідує тільки ті провадження, які реєструє самостійно, і не завершує розслідування справ органів прокуратури.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила закон про створення ДБР 12 листопада 2015 року. ДБР, поряд з Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, стало ще одним правоохоронним органом, запущеним з нуля. Створення Бюро є однією з умов надання Євросоюзом безвізового режиму Україні, а також частиною реформи прокуратури, оскільки ДБР забирає у неї функцію досудового розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram