ГоловнаПолітика

Труба призначив 23 з 27 кандидатів на керівні посади у ДБР

Усі вони пройшли повторну перевірку на поліграфі.

Труба призначив 23 з 27 кандидатів на керівні посади у ДБР
Фото: Макс Требухов

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба призначив 23 з 27 кандидатів на керівні посади у ДБР.

Про це він повідомив на брифінгу.

"Я прийняв рішення призначити 23 кандидатів", - сказав Труба і зазначив, що всі вони пройшли повторну перевірку на поліграфі.

Ще чотирьох кандидатів не призначили на посади.

Труба повідомив, що у вівторок призначить чотирьох інших осіб на керівні посади у центральний апарат Держбюро.

Нагадаємо, ДБР, як Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, стало ще одним правоохоронним органом, запущеним з нуля. Створення бюро є однією з умов надання Євросоюзом безвізового режиму Україні, а також частиною реформи прокуратури, оскільки ДБР забирає у неї функцію досудового розслідування. ДБР офіційно починає свою роботу з 27 листопада.

18 липня зовнішня конкурсна комісія при ДБР обрала 27 кандидатів на керівні посади. 17 липня, за день до того, як комісія мала визначитися з переможцями, депутат Сергій Лещенко опублікував у Фейсбуці список майбутніх переможців. Він написав, що посади ДБР між собою "роздерибанили" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, депутат Сергій Ківалов, перший заступник СБУ Павло Демчина і бізнесмен, "сірий кардинал" партії "Свобода" Ігор Кривецький ("Пупс").

Після цього Труба відмовився затвердити переможців і послався на те, що зовнішня конкурсна комісія знищила результати їх тестування на поліграфі. На думку Труби, це порушило регламент, затверджений Кабміном. Він також повідомив, що деякі кандидати є фігурантами кримінальних розслідувань. Проте зовнішня комісія повторно подала на затвердження ті самі 27 кандидатур. 2 листопада Труба ініціював новий конкурс, але комісія знову відмовила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram