ГоловнаПолітика

Яценюк: у найближчі два дні можуть бути посилені санкції проти Росії

Лідер "Народного фронту" зустрічався з лідерами Європейської Ради та Європейським комісаром.

Яценюк: у найближчі два дні можуть бути посилені санкції проти Росії
Фото: nfront.org.ua

"Росію треба примушувати до виконання міжнародних домовленостей. Росію треба змушувати, щоб вона покинула територію України, дала можливість вільно користуватися Керченською протокою, як це передбачено міжнародними договорами", - наголосив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк у Брюсселі після зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і Європейським комісаром Йоганнесом Ганом 26 листопада.

Після зустрічі з президентом Європейської Ради, розповів Арсеній Яценюк, Дональд Туск "чітко заявив, що він вимагає від Росії повернути українських моряків на територію України, повернути незаконно конфісковані судна Військово-Морських сил України, відновити безпечне судноплавство в Керченській протоці і не порушувати міжнародне право".

Лідер НФ повідомив, що незабаром буде засідати комітет Європейської комісії з політики і безпеки: "Зараз будуть обговорюватися рішення, які Європейський Союз прийматиме за результатами доповіді з приводу ситуації в Азові".

"Однозначно необхідно посилювати і продовжувати санкції. Ми очікуємо, що це рішення буде прийнято в найближчі два тижні. І однозначно необхідний повний посилений тиск на Росію з вимогою, щоб Росія відступила з української території, виконала міжнародне право, звільнила українських моряків, повернула українські катери", - наголосив лідер "Народного фронту".

Арсеній Яценюк повідомив, що ситуацію на Азові він обговорив і з Європейським комісаром Йоганнесом Ганом. Окрім того, обговорювалося питання макрофінансової допомоги: "Єврокомісія привітала рішення українського парламенту проголосувати за закон про державний бюджет. І зараз ми тільки очікуємо аналізу Міжнародного валютного фонду для того, щоб 500 млн євро макрофінансової допомоги Україні від Європейського Союзу надійшли в найближчі два тижні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram