ГоловнаПолітика

Українських моряків везуть до суду Сімферополя, - Чубаров (оновлено)

Біля будівлі суду вже чергують російські ЗМІ.

Українських моряків везуть до суду Сімферополя, - Чубаров (оновлено)
стоп-кадр допроса украинского моряка
Фото: стоп-кадр допроса украинского моряка

Українських моряків, захоплених Росією під час збройного нападу в Чорному морі, сьогодні перевозять з Керчі до Сімферополя для суду. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров.

"З тимчасово окупованого Криму повідомляють: українських моряків із захоплених російськими окупантами українських суден уже привозять до Київського районного "суду" міста Сімферополя (вул. Воровського, 16)", - написав Чубаров.

Журналіст Заїр Смедляєв опублікував фото, де біля будівлі суду вже чергують журналісти російського каналу НТВ.

Обновлення. Інформацію про перевезення моряків до Сімферополя підтвердила український омбудсмен Людмила Денисова. З посиланням на свої джерела у Криму вона написала, що сьогодні суд обере для українців запобіжний захід. Їх звинувачують у вторгненні в територіальні води Росії.

Оновлення 12:55. Судове засідання у справі захоплених у полон українських моряків перенесли на 14:00, повідомив адвокат Едем Семедляєв. До суду доставили всіх українців, окрім тих, хто проходить лікування в Керчі.

За даними адвоката, моряків розділили на три групи, одну з яких окупаційний суд Сімферополя буде судити сьогодні, другу - завтра. Стосовно групи поранених моряків відомо, що суд буде проходити в Керчі, але дати засідання не відомо.

Нагадаємо, напередодні стали відомі прізвища 18 захоплених у полон українських моряків. Імена ще п'ятьох українців поки що не встановлені.

Відомо, що троє військових постраждали під час обстрілу і перебувають у лікарні в Керчі. Про місце перебування решти українців до сьогоднішнього ранку не було достовірних відомостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram