ГоловнаПолітика

Розриву дипломатичних відносин з Росією поки що не буде, - радник голови МЗС

"Є ще питання практичного захисту українців у РФ".

Розриву дипломатичних відносин з Росією поки що не буде, - радник голови МЗС
Фото: neftegaz.ru

Радник міністра закордонних справ України Тарас Качка повідомив, що на порядку денному МЗС немає питання про розрив дипломатичних відносин з Росією.

Про це він заявив в ефірі Громадського.

"Безумовно, ця дискусія триває в суспільстві далеко не перший раз і завжди беруться до уваги питання загальнополітичні. Але є ще питання практичного захисту українців у РФ, які перебувають у різних правових ситуаціях і часто вимагають консульської підтримки", - зауважив він.

За словами радника голови МЗС, з точки зору політичного іміджу, позиція збереження дипломатичних відносин з Росією - "не дуже комфортна", але інтереси громадян України, які перебувають у Росії з різних причин, є вагомим аргументом проти розірвання.

Нагадаємо, в неділю Росія захопила три кораблі з 23 моряками в Азовському морі. Через російську агресію Україна ввела воєнний стан на 30 діб у 10 прикордонних областях і водах Азово-Керченської акваторії.

Також український парламент звернувся до міжнародного співтовариства із закликом посилити санкції проти Росії.

Увечері 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 23 моряки. Їх звинуватили в порушенні державного кордону Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram