ГоловнаПолітика

Поліція відкрила 5 проваджень за зверненнями громадян через блокування українсько-польського кордону

Правоохоронці закликають писати заяви до місцевих відділень поліції.

Поліція відкрила 5 проваджень за зверненнями громадян через блокування українсько-польського кордону
Фото: EPA/UPG

Поліція Львівської області відкрила п'ять кримінальних проваджень на основі звернень громадян, права яких були порушені через блокування західного кордону.

Голова обласного управління поліції Валерій Середа закликав писати заяви в поліцію, це допоможе швидше покарати винних. Про це він заявив увечері 26 листопада в ефірі львівського телеканалу, пише ZAXID.NET.

Валерій Середа зазначив, що діями одних громадян порушуються права інших, і серед них іноземців. За його словами, вже є звернення дипломатичних представництв інших держав, зокрема Польщі щодо блокування кордону.

Рух у трьох пунктах пропуску в межах Львівської області залишається заблокованим - Раві-Руській, Шегинях та Краковці. Це саме ті переходи, якими їдуть вантажні автомобілі. Через блокаду фур підприємства зазнають збитків. У Раві-Руській далекобійники навіть перекрили дорогу для самих протестувальників, які їхали на допомогу іншим "євробляхарам". А в Ягодині на Волині водії фур побилися з протестувальниками.

За зверненнями громадян, чиї права порушені, поліція вже відкрила п'ять кримінальних проваджень.

"Звернень було багато, але ми об'єднуємо їх фактично за одними і тим самим обставинами. За цими статтями (ст. 279 КК) передбачено штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів, виправні роботи, арешт, обмеження волі", - уточнив Валерій Середа.

Керівник поліції закликав підприємців, які мають втрати і збитки, а також громадян, чиї права обмежили, звертатися в районні відділки поліції, на території яких застрягли автомобілі. Ці звернення долучать до відкритих проваджень і винуватці будуть покарані.

Нагадаємо, ввечері 25 листопада поліція почала розслідувати блокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні у Львівській області. Власники автомобілів на іноземній реєстрації можуть в'їхати в Україну тільки розмитнивши машину, або ж сплативши заставу під час тимчасового перебування авто на українській території. Власники "євроблях" не згодні з такими умовами і блокують пункти пропуску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram