ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив російську агресію в акваторії Керченської протоки з Дональдом Туском

Президент України провів телефонну розмову з президентом Євроради.

Порошенко обговорив російську агресію в акваторії Керченської протоки з Дональдом Туском
Петр Порошенко и Дональд Туск
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко поінформував президента Європейської ради Дональда Туска про агресію Росії проти України в акваторії Керченської протоки. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Туск висловив занепокоєння через агресивних дій Росії і ескалації ситуації. Він додав, що Європейська рада повністю підтримує Україну.

"Президент Європейської ради запевнив, що зробить усе можливе для консолідації позиції країн Європейського Союзу на підтримку України в її протистоянні російській агресії і щодо продовження політики санкцій", - зазначив Туск.

Раніше сьогодні Порошенко і генсек НАТО Єнс Столтенберг домовилися скликати термінове засідання Комісії Україна-НАТО через дії РФ в Азовському морі. Генсек Ради Європи відреагував на ситуацію в Азовському морі і закликав уникати будь-якої подальшої ескалації конфлікту.

Нагадаємо, на захоплених Росією катерах "Бердянськ", "Нікополь" і буксирі "Яни Капу" було 23 моряки. Шестеро з них були поранені, трьом знадобилося оперативне втручання, вони перебувають у лікарні Керчі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram