ГоловнаПолітика

Тимошенко: в Україні повинні бути створені умови для самореалізації

Країна зайняла одне з найнижчих місць у рейтингу оцінки щастя.

Тимошенко: в Україні повинні бути створені умови для самореалізації
Фото: Александр Прокопенко

Зовнішня еміграція українців становить загрозу національній безпеці - щорічно на заробітки виїжджає мільйон громадян, стверджує лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. На її думку, створення умов для самореалізації людини в Україні має стати національною ідеєю.

"Справа повернення людині щастя, спокою, впевненості, віри в завтрашній день стає питанням національної безпеки держави, гарантією права нашої нації на буття", - впевнена депутат.

При цьому вона зазначила, що в 2018 році Україна зайняла 138-ме місце (одне з найнижчих) у рейтингу оцінки щастя, опустившись за останні 5 років на 27 позицій.

"Ми падаємо в прірву, і наше національне щастя зменшується, як шагренева шкіра. Ми не те суспільство будуємо і проводимо не ті реформи, якщо людина в суспільстві почувається настільки приниженою", - зазначила голова партії.

"Ми самі не помітили, як перетворилися на націю біженців, які втекли зі своєї Батьківщини. Ми танемо на очах. Це той маркер, який намітив останню червону лінію. За нею - тільки зникнення нації", - заявила Юлія Тимошенко.

Вона пообіцяла максимальну підтримку українцям, які змушені були виїхати за кордон на заробітки: "Зняти всі податки на перерахування грошей, відправлення посилок для своїх сімей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram