ГоловнаПолітика

Фриз повідомила, коли запрацює Міністерство у справах ветеранів

"В повному обсязі міністерство зможе почати роботу тільки з червня".

Фриз повідомила, коли запрацює Міністерство у справах ветеранів
Фото: solydarnist.org

Призначена міністром у справах ветеранів Ірина Фриз заявила, що міністерство в повному обсязі запрацює в червні 2019 року.

"Процес утворення міністерства, на жаль, тривалий за нашими процедурними правилами, і відповідно в повному обсязі міністерство зможе почати роботу тільки з червня", - заявила Фриз в інтерв'ю каналу "Прямий".

За її словами, потрібно пройти тривалу процедуру призначення державного секретаря, затвердження штатної структури, формування штатної структури міністерства.

Водночас міністр запевнила, що попри всі ці бюрократичні перешкоди буде продовжена проектна робота і вже є підтримка міжнародними донорами окремих проектів.

"Ми будемо запускати процес утворення Єдиного державного реєстру ветеранів. Ми будемо формувати онлайн-кабінет для ветеранів", - розповіла про плани Фриз.

Раніше сьогодні Верховна Рада призначила депутата парламенту від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірину Фриз міністром у справах ветеранів. За призначення Фриз проголосували 270 депутатів за мінімально необхідних 226.

Кандидатуру Фриз на посаду міністра у БПП запропонували ще в червні. Відомство наразі не працює, фінансування міністерства у справах ветеранів не передбачено в бюджеті на 2019 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram