ГоловнаПолітика

"Батьківщина": основне питання - як курс на членство в ЄС і НАТО буде реалізовано в законах

Партія підтримала попереднє схвалення законопроекту.

"Батьківщина": основне питання - як курс на членство в ЄС і НАТО буде реалізовано в законах
Фото: ba.org.ua

Фракція "Батьківщина" одноголосно підтримала попереднє схвалення проекту закону про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (№9037).

"Сьогодні перед нами стоїть основне питання: як курс на членство в ЄС і НАТО буде реалізовано в законах, а головне - безпосередньо в розумінні кожної людини. Тому курс на НАТО - це не просто запис в Конституції, це зміна самого менталітету нації. І я думаю, що народ до цього готовий", - заявив заступник голови фракції Сергій Соболєв.

Він звернув увагу на те, що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко була єдиною з прем'єр-міністрів, що підписали лист-звернення до Саміту НАТО про можливість надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.

"Саме під цим євроінтеграційним гаслом тоді кандидат у президенти Юлія Тимошенко провела виборчу кампанію, коли інші претенденти нам розповідали про неможливість навіть думки про членство в НАТО", - зазначив представник "Батьківщини".

Політик також нагадав, як 5 років тому політична еліта України відставала від думки народу, який чітко під час Революції Гідності висловився за євроінтеграційний вибір: "Їх не цікавили тоді питання зарплат і пенсій, які були мізерними і жалюгідними. Спочатку тисячі, а потім мільйони людей вийшли на Майдан тільки з одним прагненням - безпосередній шлях України в ЄС".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram