ГоловнаПолітика

Гриценко подав до суду на БПП і нардепа Бригинця

Предмет позову - поширення інформації про його причетність до розкрадань і розвалення армії.

Гриценко подав до суду на БПП і нардепа Бригинця
Фото: poltava365.com

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко подав позов до Дніпровського районного суду Києва до партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і народного депутата Олександра Бригинця (фракція БПП) з вимогою спростувати інформацію про продаж ним військового майна на більш ніж 1,3 мільярда гривень.

Про це Гриценко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"За поширення завідомо неправдивої інформації через їхню ТСК вони тепер будуть відповідати в суді - і партія БПП, і її брехливі депутати, персонально. Судовий позов складено і в Дніпровському районному суді міста Києва сьогодні вже зареєстровано - готуйтеся!" - написав політик.

Раніше депутат Верховної Ради Бригинець, член ТСК, створеної для проведення розслідування за фактами розкрадання у Збройних силах України та підриву обороноздатності держави в період з 2004 по 2017 роки, опублікував інформацію, в якій звинувачує Гриценка в розкраданні військової техніки.

Крім того, 20 листопада відбулося чергове засідання тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради щодо проведення розслідування інформації за фактами розкрадання у Збройних силах України та підриву обороноздатності держави в період з 2004 по 2007 роки.

Комісія заслухала інформацію про стан проведення судової експертизи, підготовленої експертами Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ).

Згідно з інформацією КНІІСЕ, розміщеною на сайті парламенту, коли Гриценко був міністром оборони України (з лютого 2005 року по 18 грудня 2007 року), було продано 248 зенітно-ракетних комплексів, 198 танків, 192 бойових літаки, 152 БМП, 14 вертольотів і 6 ракетних комплексів; було виведено зі складу ЗСУ 248 ЗРК, 698 танків, 192 бойових літаки, 1322 БМП, 56 вертольотів і 18 ракетних комплексів.

Сам політик вже неодноразово відкидав ці звинувачення, наголошуючи, що міністр оборони не займається продажем військової техніки та майна Збройних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram