ГоловнаПолітика

"Нацкорпус" виступив проти кандидата в президенти від "Свободи"

Партія Білецького заявила, що у Тягнибока, Тарасенка й Карася немає реального авторитету.

"Нацкорпус" виступив проти кандидата в президенти від "Свободи"
Фото: voicesevas.ru

Партія "Національний корпус" звинуватила ВО "Свобода" у порушенні маніфесту націоналістів у зв'язку з висуванням на посаду президента колишнього віце-спікера Верховної Ради Руслана Кошулинського.

"Рішення про підтримку Кошулинського «націоналістичним рухом» було прийнято кулуарно, без широкого обговорення і всупереч маніфесту націоналістичних сил", - йдеться у заяві партії.

За висування Кошулинского підписались лідери "Свободи" (Олег Тягнибок), "Правого сектору" (Андрій Тарасенко), Організації українських націоналістів (Богдан Червак), Конгресу українських націоналістів (Степан Брацюнь) і "С14" (Євген Карась). "Національний корпус" вважає, що усі ці люди не мають реального авторитету серед "мільйонів українських націоналістів".

Партія вважає, що більшість націоналістів є її прибічниками, а її голова Андрій Білецький повинен стати "новим лідером", здатним дати "нове, сучасне дихання націоналізму" й об'єднати патріотичні сили для захисту від внутрішніх і зовнішніх ворогів.

Нагадаємо, в 2014 році на виборах президента теж було два праві кандидати. Лідер "Свободи" Олег Тягнибок набрав усього 210 тисяч голосів, а лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош - 128 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram