ГоловнаПолітика

"Батьківщина" зажадала від Парубія винести на голосування постанову про скасування підвищення цін на газ

Документ, за словами Соболєва, підписали лідери шести фракцій і груп.

"Батьківщина" зажадала від Парубія винести на голосування постанову про скасування підвищення цін на газ
Сергей Соболев
Фото: Макс Требухов

«Батьківщина» вимагає від Голови Верховної Ради негайно винести на розгляд парламенту постанову про скасування рішення підвищити ціни на газ для населення. Про це сьогодні з парламентської трибуни заявив перший заступник Голови фракції Сергій Соболєв.

За його словами, відповідний документ (№9265), який вже підписали лідери шести фракцій і груп, досі не винесено навіть на розгляд профільного комітету.

Політик зазначив, що зараз ситуація з опаленням у багатьох містах критична і що цю проблему «пробують перекласти з хворої голови на здорову»: «Обвинувачують мерів міст у тому, що, виявляється, непостачання газу та підвищення тарифів – це їхня проблема. Це щонайменше є непорядно і безсовісно».

«Усі чудово знають, хто контролює ринок газу, як отримувалися президентом і його оточенням ліцензії на чергові родовища газу. Усі чудово знають, хто контролює і фірми–одноденки, які спочатку збирають кошти з населення, а потім зникають разом із грошима. А населення роблять винним в цій ситуації», – обурився парламентар.

Представник «Батьківщини» наполягає на тому, щоб питання, які накопичилися через необґрунтоване підвищення ціни на газ і подальше зростання тарифів, першочергово ставилися на розгляд у сесійній залі.

«Ми маємо низку законопроектів, які дадуть можливість остаточно врегулювати це питання і газ власного видобутку направити населенню України», – наголосив Сергій Соболєв.

Нагадаємо, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що саме пропрезидентська більшість не дає винести на розгляд парламенту постанову, підписану лідерами 6 фракцій і депутатських груп, про скасування рішення уряду про підвищення ціни на газ і введення мораторію на його подорожчання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram