ГоловнаПолітика

У Молдові знешкодили військове формування, пов'язане з бойовиками на Донбасі

Вилучено бойову зброю та боєприпаси, військове обмундирування, саморобні вибухові пристрої, а також пристрої GPS.

Співробітники Служби інформації та безпеки Молдови провели спецоперацію зі знешкодження незаконного військового угруповання, пов'язаного з бойовиками на Донбасі.

Про це поінформували у прес-центрі Служби інформації та безпеки, повідомляє Укрінформ.

"Спостереження за угрупованням велося протягом року співробітниками Антитерористичного центру. Під час спецоперації у членів угруповання були вилучені бойова зброя і боєприпаси, військове обмундирування, саморобні вибухові пристрої, а також пристрої GPS. Під час додаткових слідчих заходів було встановлено, що члени незаконного військового формування мають тісний зв'язок із сепаратистами східних областей України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що угруповання прикривалася проведенням так званих військово-тактичних ігор на території одного із закинутих військових полігонів на околиці молдавської столиці.

Під час обшуків у будинках членів угруповання було знайдено військове обмундирування та розпізнавальні знаки, що використовуються найманцями на Донбасі.

Проводяться додаткові слідчі заходи для з'ясування всього ланцюжка незаконної діяльності угруповання.

Як повідомлялося, бразилець Рафаель Лусваргі, який воював на Донбасі на боці бойовиків "ДНР", відмовився від свого адвоката Валентина Рибіна і попросив призначити йому державного захисника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram