ГоловнаПолітика

СБУ провела обшуки у найбільшому в Україні кешбек-сервісі, - ЗМІ

Вінницьку IT-компанію Letyshops підозрюють в антидержавній діяльності.

СБУ провела обшуки у найбільшому в Україні кешбек-сервісі, - ЗМІ
Иллюстративное фото
Фото: antikor.com.ua

У середу, 14 листопада, співробітники Служби безпеки України "відвідали" компанію Letyshops у Вінниці, яка розробляє кешбек-сервіс. Спецслужбовці провели обшуки у помешканні власника компанії, а також у самому офісі за рішенням Печерського суду.

Про це у Facebook повідомили представники IT-Association Vinnytsia.

"Зараз представники СБУ не пускають правоохоронні органи в квартиру директора і власника однієї з найбільших IT-компаній Вінниці Letyshops. Адвокат на місці. Паралельно представники СБУ проводять несанкціонований обшук в офісі компанії", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в середу близько 15:00.

За словами власника кешбек-сервісу Letyshops Ігоря Гнатовського, він не розуміє причин обшуку компанії і житла правоохоронними органами.

У Службі безпеки України у коментарі ТСН.uа розповіли, що зараз тривають невідкладні слідчі дії, обшуки проводилися на підставі рішення суду. У спецслужбі розслідують антидержавну діяльність з боку зазначеної компанії та її керівництва.

"Щойно воно [розслідування] завершиться, ми будемо повідомляти деталі додатково. Вони [компанія] до IT-бізнесу мають дуже непрямий стосунок. Зараз там проходять обшуки, вилучається велика доказова база, яка підтверджує їхню антидержавну діяльність", - розповіло джерело в СБУ.

Журналісти намагалися зв'язатися з власником компанії Ігорем Гнатовським, однак, як повідомили представники IT-Association Vinnytsia, правоохоронці вилучили у нього телефон, і зв'язку наразі з ним немає.

Letyshops існує вже чотири роки, послугами компанії скористалися понад 7 млн осіб, йдеться на сайті кешбек-сервісу. За допомогою сервісу можна повертати гроші за покупки в магазинах Comfy, Фокстрот, Rozetka, Ebay і на інших майданчиках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram