ГоловнаПолітика

Тимошенко: розміщення євробондів НАК "Нафтогазу" коштуватиме українцям $60 млн щорічно

"Стає абсолютно зрозуміло, що нас в глобальному просторі споживають на повну".

Тимошенко: розміщення євробондів НАК "Нафтогазу" коштуватиме українцям $60 млн щорічно
Фото: Макс Требухов

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко вважає, що рішення «НАК «Нафтогаз» позичити на зовнішньому ринку 500 млн доларів під 11% річних шляхом розміщення євробондів є неприпустимим. Про це вона заявила на зустрічі з підприємцями у Рівненській області.

«Під 11% річних взяти валюту! У той час, коли ви всі та сотні тисяч підприємців за кожну зароблену копійку намагаються життя покласти, викладаються всією родиною, щоб заробити копійку, наш «Нафтогаз», у якого минулого року десь 40 млрд грн прибутку (профіцитна компанія), вирішив запозичити 500 млн дол. Під 11% річних», - обурилася вона.

Як пояснила  голова партії, українці тепер змушені будуть платити лише за обслуговування цього боргу близько 60 млн дол. щорічно.

«Ось так за нашими спинами працює система великої фінансової піраміди, яка формує державні борги, і на цій піраміді заробляють надприбутки. Саме тому, коли ми бачимо, як формується наш борг і як ми його обслуговуємо, то стає абсолютно зрозуміло, що нас в глобальному просторі споживають на повну», – переконана політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram