ГоловнаПолітика

Політрада "Опоблоку" не підтримала ініціативу Бойка, - Новинський

Політрада "Опоблоку" не підтримала ініціативу Бойка, - Новинський
Фото: opposition.org.ua

На проведеному у понеділок, 12 листопада, засіданні політради "Опозиційного блоку" не підтримали ініціативи співголови партії Юрія Бойка підписати угоду з партією Вадима Рабіновича "За життя", яку політики оформили в п'ятницю, 9 листопада.

Про це в ексклюзивному коментарі "Апострофу" повідомив народний депутат фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський.

Вадим Новинський уточнив, що питання до порядку денного політради внесли два співголови партії - Борис Колесніков і, власне, Юрій Бойко.

"Колесніков вніс до порядку денного питання про скликання з'їзду, який мав би зібратися найближчим часом і оцінити ситуацію, що склалася в партії, не надаючи цьому питанню якесь кулуарне значення, а винесення його на загальне внутріпартійна обговорення, куди б з'їхалися представники усіх регіонів нашої країни (а партія, до речі, налічує десятки тисяч осіб). За ним мав би відбутися другий етап з'їзду, вже на початку наступного року, де було б висунуто єдиного кандидата в президенти", - розповідає Новинський, додаючи, що "колеги", чиї дії і стали приводом для проведення засідання, цю ініціативу не підтримали. 

"Мабуть, вони звикли вирішувати іншим способом будь-які політичні питання", - зазначає нардеп.

Зі свого боку, Юрій Бойко, зі слів Новинського, вніс у вчорашній порядок денний питання про ставлення політради до співпраці з партією "За життя".

"Політрада рішення не підтримала. Так само, як і другу пропозицію, яку вніс Бойко - схвалити угоду, яку вони з  Вадимом Рабіновичем підписали в п'ятницю. Тобто, якщо резюмувати, політрада партії ці дії не підтримала", - додає політик.

Відповідаючи на питання, як ця ситуація вплине на майбутнє партії, Вадим Новинський зазначає, що ці дії є лише особистою ініціативою представників партії, тому серйозно вплинути на будь-які перспективи партії не можуть.

"Нас усіляко намагаються "розвести" вже, щонайменше, чотири роки. Але Борис Колесніков, я, Юрій Воропаєв - докладемо усіх зусиль, щоб жодні деструктивні дії, спрямовані на те, щоб наша партія якимось чином розпалася, не привели до цього. Але, зазначу ще раз, факт того, що політрада [Опоблоку] не підтримала ініціативу Юрія Бойка - означає, що партією ці дії були сприйняті як особисті ініціативи Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна. А коли це їх особиста ініціатива, значить, їм подобається знаходитися в партії "За життя", вони можуть спокійно туди вступити. Це їхнє законне право. Але ми своєю чергою не дамо можливості цими та іншими такими "ініціативами" розвалити нашу партію", - резюмує ситуацію Новинський.

Нагадаємо, раніше у коментарях журналістам Новинський зазначав, що ніхто не давав Юрію Бойку повноважень на будь-які об'єднання з іншими політичними силами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram