ГоловнаПолітика

Угорщина перенесла видачу паспортів для українців в інше місто, - Москаль

Після скандалу в Береговому та вислання консула українці можуть отримати другий паспорт у прикордонному місті на території Угорщини.

Угорщина перенесла видачу паспортів для українців в інше місто, - Москаль
Фото: Росана Тужанська

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляє, що Будапешт переніс видачу своїх паспортів жителям Закарпаття з Берегового до сусіднього угорського міста Кишварда на сході Угорщини. Про це Москаль сказав сьогодні перед початком Ради регіонального розвитку в Києві, пише УНІАН.

"Нічого не змінилося. Ну, перенесли видачу паспортів у сусіднє угорське місто Кишварда. Люди сіли на електричку, яка їде 7 хвилин, і вони вже в Кишварді і там приймають громадянство", - заявив Москаль.

Голова ОДА зазначив, що подвійне громадянство "ніяк не впливає" на економіку регіону.

Нагадаємо, у вересні цього року в інтернеті з'явилося відео, на якому українцям надають угорське громадянство з проханням не повідомляти про це владі. Люди на відео на тлі угорського прапора зачитували текст присяги громадянина Угорщини. Потім угорський дипломат закликав їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

4 жовтня консул Угорщини в Береговому був оголошений персоною нон-ґрата, у відповідь Угорщина заявила про вислання українського консула.

25 жовтня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна і Угорщина 28 листопада проведуть у Києві комплексні консульські консультації у зв'язку з видачею угорських паспортів жителям Закарпаття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram