ГоловнаПолітика

Конкурсна комісія відмовила Трубі в повторному конкурсі на 27 керівних посад ГБР

Раніше директор Бюро відмовився призначити запропонованих кандидатів через знищення результатів їхньої перевірки на поліграфі.

Конкурсна комісія відмовила Трубі в повторному конкурсі на 27 керівних посад ГБР
Фото: Макс Требухов

Конкурсна комісія відмовила директору Державного бюро розслідувань Роману Трубі в проведенні повторного конкурсу на 27 керівних посад ГБР.

Про це повідомила прес-служба Бюро.

Раніше Труба відмовився призначати 27 переможців конкурсу через знищення результатів перевірки їх на поліграфі і попросив зовнішню комісію оголосити повторний конкурс.

"У середу, 7 листопада, відбулося засідання Зовнішньої конкурсної комісії, куди були запрошені переможці конкурсу і керівництво Державного бюро розслідувань... Члени конкурсної комісії заявили, що в законі немає поняття "новий конкурс", а переможці просили нарешті вирішити їх долю - призначити їх на посади або дати їм мотивовані відмови", - розповіла в.о. директора ГБР Ольгу Варченко.

У результаті ГБР вирішило провести для всіх кандидатів повторне дослідження на поліграфі. Всі 27 кандидатів пройшли цю перевірку.

Таким чином, повторно рекомендовані для призначення Руслан Марчук - на посаду директора управління ГБР у Києві; Артем Матвєєв - на посаду директора управління у Краматорську; Микола Друзюк - на посаду директора управління у Львові й інші. В тому числі, на посаду начальника прес-служби бюро повторно рекомендована Мар'яна Гайовська-Ковбасюк.

Нагадаємо, Рада прийняла закон про створення ДБР 12 листопада 2015 року. Створення цього органу передбачено Конституцією: до нього повинні перейти функції досудового розслідування від прокуратури. Бюро буде розслідувати злочини, вчинені вищими посадовими особами, службовцями НАБУ і САП, а також військовими злочинцями.

Труба обіцяв зберігати незалежність Бюро і запустити його повноцінну роботу вже в листопаді, незважаючи на проблеми з призначеннями на керівні посади.

У серпні Труба відмовився призначати рекомендованих 27 кандидатів на керівні посади. За його словами, в липні зовнішня комісія знищила результати їх перевірки на поліграфі. Він також повідомив, що деякі кандидати є фігурантами кримінальних розслідувань. Проте зовнішня комісія повторно подала на затвердження ті самі 27 кандидатур.

2 листопада Труба ініціював новий конкурс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram