ГоловнаПолітика

"Батьківщина": ЦВК заблокувала проведення виборів у 34 ОТГ

У партії кажуть, що дії центрвиборчкому суперечить закону.

"Батьківщина": ЦВК заблокувала проведення виборів у 34 ОТГ

Проведення призначених на 23 грудня виборів у 34-х об'єднаних територіальних громадах заблоковано за рішенням суду. Про це йдеться в заяві партії "Батьківщина".

"2 листопада 2018 року Окружний адміністративний суд Києва виніс незаконне рішення за поданням близького до Банкової депутата Артема Вітка. Згідно з ним було призупинено дії рішень місцевих рад про добровільне об'єднання в територіальні громади. Незважаючи на те, що рішення адмінсуду не зобов'язувало ЦВК здійснювати будь-які дії, Центральна виборча комісія на своєму засіданні раптом вирішила надіслати документ у виборчі комісії на місцях, Держказначейство та обласні державні адміністрації. Цим ЦВК фактично зробила спробу заблокувати проведення виборів у 34 ОТГ", - наголошується в заяві.

Водночас у партії нагадали, що кілька днів тому комісія скасувала вибори ще в 4 громадах. "Цим рішенням, на думку представників організації "Опора", ЦВК створила прецедент скасування вже призначених перших і додаткових місцевих виборів. А це суперечить чинному законодавству, підзаконним актам, рішенню КСУ та судовій практиці", - кажуть у "Батьківщині".

"Партія "Батьківщина" вважає, що рішення ЦВК - яке склалося з порушеннями закону і повністю підконтрольне Президенту - є нічим іншим, як спробою влади заблокувати вибори в громадах, де поразка представників БПП буде ганебною і очевидною для всіх. "Батьківщина" вимагає від президента не втручатися в діяльність судів, ЦВК і не намагатися зірвати виборчий процес", - йдеться в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram