ГоловнаПолітика

США розширили санкції проти росіян через Крим і Донбас

Обмежувальні заходи введено проти трьох фізичних осіб і дев'яти компаній та організацій.

США розширили санкції проти росіян через Крим і Донбас
Фото: 24 канал

Сполучені Штати Америки ввели додаткові санкції проти трьох фізичних і дев'яти юридичних осіб Росії у зв'язку з анексією Криму та окупацією частини Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

Зокрема, ввели санкції стосовно екс-співробітника СБУ Олександра Басова, який зараз обіймає посаду так званого "заступника міністра держбезпеки "ЛНР"; співробітника ФСБ Росії Андрія Сушка (колишній підполковник СБУ); екс-начальника Ракетних військ і артилерії Збройних сил РФ Володимира Зарицького.

Під санкції США також потрапили кримські санаторії "Ай-Петрі", "Місхор" і "Дюльбер", акціонерне товариство "Кримтеплоелектроцентраль", компанія "Гарант-СВ", Керуюча компанія інфраструктурних проектів, товариство з обмеженою відповідальністю "Південний проект", санаторій "Мрія", так зване "Міністерство державної безпеки" самопроголошеної "Луганської народної республіки".

Введення обмежувальних заходів раніше анонсував спецпредставник США у справах України Курт Волкер.

Нагадаємо, 1 листопада Росія ввела санкції проти 322 фізичних і 68 юридичних осіб України у зв'язку з "недружніми діями щодо Російської федерації". Щодо росіян і російських компаній санкції з боку України введені з вересня 2015 року, після чого санкції кілька разів розширювалися і продовжувався строк їх дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram