ГоловнаПолітика

Україна не змогла вступити в процес проти військового Марківа в Італії, - ЗМІ

Родичі постраждалих виступили проти участі українського Мін'юсту.

Україна не змогла вступити в процес проти військового Марківа в Італії, - ЗМІ
Фото: фотопроект "Если бы не война"

Українська сторона не змогла вступити в судовий процес, який відбувається в суді Італії у справі українського бійця Віталія Марківа, якого підозрюють у причетності до вбивства італійського фоторепортера чотири роки тому на Донбасі. Про це повідомило джерело в дипломатичних колах, пише УНН.

"Україна в особі Міністерства юстиції України не вступила в цю справу, оскільки виступили проти родичі постраждалих з Італії. Хоча українська сторона була готова вступити в процес, маючи відповідну практику у таких справах", - сказало джерело.

У вересні суд Італії планував розглянути питання про вступ до процесу держави Україна.

29-річний нацгвардієць Віталій Марків з подвійним громадянством України та Італії 15-й місяць перебуває під вартою у в'язниці в Мілані. Його заарештували 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї. Український військовий відкидає всі звинувачення і заперечує свою причетність до загибелі італійського фотографа Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова. Співробітники ЗМІ та перекладач потрапили під обстріл 24 травня 2014 року біля Слов'янська Донецької області.

ПУ стверджує, що Марків не міг цього зробити, оскільки на озброєнні Нацгвардії тоді взагалі не було мінометів. Також в ГПУ нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram