ГоловнаПолітика

Секретаря оборонного комітету Ради звільнили за порушення присяги

Раніше Тетяна Блистів заявляла про погрози Пашинського на її адресу.

Секретаря оборонного комітету Ради звільнили за порушення присяги
Фото: pravda.com.ua

Голову секретаріату комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Тетяну Блистів звільнили за порушення присяги державного службовця.

Про це розповів секретар комітету народний депутат Іван Вінник, повідомляє Українська правда.

За його словами, Блистів звільнили з держслужби за рішенням керівника апарату Верховної Ради Петра Бондаря. Відповідний наказ зачитали на комітеті, щоб усі знали, що Блистів більше не працює в апараті ВР. За його словами, наказ був датований 1 листопада.

"Згідно з формулюванням у тексті, наведеному на комітеті, йдеться про порушення присяги державного службовця", - сказав нардеп.

Вінник пояснив, що згідно із законом про держслужбу, представник законодавчої гілки влади не може впливати на рішення виконавчої, тому на рішення про звільнення працівниці комітету не міг уплинути керівник комітету нардеп від "Народного фронту" Сергій Пашинський, у якого з Блистів був конфлікт.

Нардеп зазначив, що Блистів була відсторонена від роботи на період дисциплінарного розслідування щодо неї, а виконувала її обов'язки - голови секретаріату Наталія Роговець.

Нагадаємо, у липні 2018 року Блистів поскаржилася правоохоронцям про погрозу фізичною розправою з боку Сергія Пашинського, голови комітету. Вона стверджувала, що 4 липня в приміщенні комітету Пашинський погрожував убивством їй та її родині.

Пашинський назвав цю заяву брехнею і повідомив, що стосовно Блистів порушено кримінальну справу за фактом шахрайства та зловживання службовим становищем.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram