ГоловнаПолітика

Справа депутата Одеської облради Бабенка пішла в суд

Обвинувальний акт розглядатиме Печерський райсуд Києва.

Справа депутата Одеської облради Бабенка пішла в суд
Олег Бабенко
Фото: dumskaya.net

Генеральна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка і брата екс-народного депутата Олександра Дубового Павла, котрі пропонували 500 тис. доларів хабара детективу Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

"У результаті узгодженої, злагодженої роботи співробітників Генпрокуратури і НАБУ, а також своєчасного проведення негласних слідчих (розшукових) дій,  був задокументований факт пропозиції керівнику одного з підрозділів НАБУ неправомірної вигоди на суму 500 тис доларів США", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами попереднього розслідування, обвинувальний акт щодо Бабенка і його спільника спрямовано до Печерського районного суду Києва за ч. 3 ст. 369 КК України для розгляду по суті.

Нагадаємо, 12 січня НАБУ спільно з Генпрокуратурою повідомили Бабенку про підозру. За версією слідства, депутат намагався дати співробітнику НАБУ хабар, щоб з рахунків його підприємства було знято арешт, накладений у рамках розслідування справи про купівлю будівлі заводу "Краян" мерією Одеси за завищеною ціною.

Під час спроби затримання Бабенко втік від співробітників НАБУ через вікно будинку в Києві. Пізніше депутат написав у Фейсбуці, що звинувачення в хабарі - "мильна бульбашка".

16 січня Генпрокуратуру відвідав адвокат депутата, який запевнив, що Бабенко має намір з'явитися 19 січня на допит. Про те, чи здався в результаті Бабенко правоохоронцям, не повідомлялося, але в підсумку Печерський райсуд Києва обрав запобіжним заходом 2 млн гривень застави.

У лютому за Бабенка заставу було внесено. Згідно з рішенням суду, він має право перебувати в двох містах - Києві та Одесі.

Олег Бабенко, який входить до фракції БПП "Солідарність", деякий час очолював Завод "Краян". На початку 2016 року будівля в складі цілісного майнового комплексу держпідприємства "Завод "Краян" була продана за 4 млн гривень, а у вересні того самого року його придбала мерія Одеси вже за 185 млн гривень. Цю справу детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року. У грудні 2016 року бюро ініціювало арешт рахунків ТОВ.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram