ГоловнаПолітика

Луценко вніс подання на зняття недоторканності з нардепа Березкіна

Депутат фігурує у справі про розкрадання 20 млн доларів.

Луценко вніс подання на зняття недоторканності з нардепа Березкіна
Станислав Березкин
Фото: Голос Столицы

Генеральний прокурор Юрій Луценко 7 листопада вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з народного депутата, колишнього власника агрокомпанії "Креатив" Станіслава Березкіна.

Про це повідомила прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

Депутата планують притягнути до кримінальної відповідальності, затримати і заарештувати за підозрою в організації злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (крадіжка), ч.3 ст.209 (відмивання грошей) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

За версією слідства, протягом вересня 2013 року - січня 2014 року власники "Креатива", діючи за попередньою змовою з посадовими особами ПрАТ "Креатив", посадовими особами АТ "Ощадбанк", ТОВ "ЗМЖ", співробітниками ПАТ "Креатив Груп" і ТОВ "Кредитне Брокерське Агентство", заволоділи грошовими коштами, отриманими "Креативом" в Ощадбанку за договором кредитної лінії на 20 млн. доларів, що на момент скоєння злочину становило 160 млн грн.

Гроші були виділені попри те, що у "Креатива" було забезпечення тільки під 7 млн доларів.

16 січня 2014 року, відразу після отримання грошей, їх вивели на рахунки компаній-нерезидентів з Белізу і Швейцарії під виглядом виконання контрактів з постачання масла. Пізніше за ці кошти бенефіціари нерезидента придбали корпоративні права ТОВ "Чорноморгідрозалізбетон" і витратили на власні потреби.

Генпрокурор Юрій Луценко може підтримати подання і передати його до парламенту або загорнути.

Нагадаємо, що у цій справі затримали 10 осіб, серед яких були син нардепа Максим Березкін і топ-менеджер Ощадбанку Ірина Земцова. Донька нардепа Вікторія втекла до Монако.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram