ГоловнаПолітика

Рада створила ТСК щодо вбивства Катерини Гандзюк

За це рішення проголосували 259 народних депутатів.

Верховна Рада у вівторок, 6 листопада, створила тимчасову слідчу комісію у зв'язку з убивством херсонської активістки Катерини Гандзюк.

За це рішення проголосували 259 народних депутатів.

Фото: Макс Требухов

Головою комісії призначено позафракційного депутата Борислава Березу, заступником голови - Сергія Алексєєва (фракція "Блок Петра Порошенка").

Борислав Береза
Фото: Макс Требухов
Борислав Береза

До складу комісії увійдуть депутати Юрій Буглак, Валерій Карпунцов, Мустафа Найєм, Максим Саврасов і Василь Яницький (усі - БПП); Ігор Алексєєв, Сергій Висоцький і Антон Геращенко (всі - "Народний фронт"); Юрій Павленко та Дмитро Шпенов (обидва - "Опозиційний блок"); Олена Сотник ( "Самопоміч"), Ігор Луценко ("Батьківщина"), Андрій Шипко ("Відродження"), Євген Рибчинський ("Воля Народу"), Остап Єднак (позафракційний), Ігор Мосійчук (Радикальна партія Олега Ляшка) і перший заступник голови Верхової Ради Ірина Геращенко.

Нагадаємо, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. Вона отримала опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей і перенесла численні операції з видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри.

4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. Цього ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "Завершене вбивство".

Відомо про п'ятьох осіб, яких обґрунтовано підозрюють у замаху на вбивство Гандзюк. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Всі вони є учасниками бойових дій на сході України в складі добровольчих формувань, зокрема - Української добровольчої армії. Торбін і Васянович нагороджені орденами "За мужність" III ступеня. Однак невідомими залишаються замовники вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram