ГоловнаПолітика

Україна домовилася з Туреччиною про купівлю ударних безпілотників Bayraktar TB2

Bayraktar TB2 може нести керовані протитанкові ракети і авіаційні бомби.

Україна домовилася з Туреччиною про купівлю ударних безпілотників Bayraktar TB2
Фото: mil.in.ua

Під час візиту президента Петра Порошенка 3-4 листопада в Туреччину було підписано угоду про купівлю турецьких оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 виробництва компанії Baykar Makina.

Про це повідомляє "Український мілітарний портал" із посиланням на власні джерела в оборонному відомстві.

У підписанні угоди взяли участь міністр оборони України Степан Полторак, перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський і голова "Укроборонпрому" Павло Букін.

Переговори про придбання цих безпілотників тривали близько двох років. За цей час представники Міністерства оборони України відвідували Туреччину і знайомилися з різними етапами випробувань Bayraktar TB2.

Bayraktar TB2 може нести керовані протитанкові ракети і авіаційні бомби. Він оснащений двигуном внутрішнього згоряння Rotax 912, корпус виконаний з композитних матеріалів і оснащений системою автоматичного зльоту і посадки.

"Bayraktar TB2 побив світовий рекорд серед БПЛА за тривалістю польоту - під час тестових польотів у червні та серпні 2014 року на висоті 8 км він перебував у небі 24 години 34 хвилини.

Нагадаємо, раніше Держпідприємство "Антонов" повідомило про початок розробки стратегічного ударного безпілотника за стандартами НАТО.

Роботи ведуть паралельно з безпілотником "Горлиця", який розробляють у рамках української оборонної промислової кооперації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram