ГоловнаПолітика

Системою лізингу на купівлю житла на першому етапі зможуть скористатися 4 тисячі рятувальників і поліцейських, - Яценюк

У Чернівцях глави МВС і Нацполіції представили нову програму.

Системою лізингу на купівлю житла на першому етапі зможуть скористатися 4 тисячі рятувальників і поліцейських, - Яценюк
Фото: nfront.org.ua

У суботу, 3 листопада, в Чернівцях лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк разом з Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним і головою Національної поліції України Сергієм Князєвим зустрілися з представниками ДСНС і Національної поліції області.

Під час зустрічі була представлена програма соціального забезпечення для працівників ДСНС і Національної поліції. Серед механізмів соцзабезпечення - підвищення заробітної плати, компенсація за оренду квартир і система фінансового лізингу на придбання власного житла.

Чернівці стали першим містом, де представлена ця програма.

Впровадження нових механізмів соціального забезпечення, наголосив Арсеній Яценюк, - це "новий крок, щоб у вас було власне житло і щоб ви відчули, що про вас турбується держава". "Що вам нікуди не треба їхати, вам треба просто працювати на свою країну, і країна думатиме про вас", - звернувся він до присутніх.

Арсеній Яценюк переконаний, що прем'єр-міністр підтримає це рішення і будуть прийняті відповідні постанови Кабінету Міністрів.

Фото: nfront.org.ua

Як перший крок на цю програму виділяється 2 мільярди грн, тобто на першому етапі близько 4 тисяч осіб можуть потрапити під цю програму: "Наступний рік - ще більше. Ми будемо рухатися на збільшення програми".

Він зазначив, що для Буковини програма соціального забезпечення має дуже важливе значення, адже рівень трудової міграції тут один з найвищих: "Людський капітал, людські ресурси та людина, яка працює в системі, - це те, на що ми хочемо направити наші соціальні програми, і це те, за що голосуватиме фракція під час прийняття закону про держбюджет".

Лідер "Народного фронту" зауважив, що у новому бюджеті закладено підвищення мінімальних зарплат для працівників ДСНС до 9000 грн, а поліцейських - до 9200 грн, а також нагадав, що в 2014 році для поліцейських зарплата становила 1800 гривень, для співробітників Служби з надзвичайних ситуацій - 2200 грн .

Арсеній Яценюк нагадав, що в 2014 році ситуація у правоохоронній системі була надзвичайно важка: "Міліції на вулицях не було. У рятувальників не було ні машин, ні матеріально-технічного забезпечення, зарплати на рівні 2000 гривень".

"Тоді були прийняті кілька важливих рішень для системи. Це були, в першу чергу, рішення про збереження країни. А країна не може існувати без кожного з вас - без поліцейського і без рятувальника", - сказав він і згадав, що були створені нова Національна поліція, Національна гвардія, проведена реформа Служби з надзвичайних ситуацій.

Він зазначив, що для Національної поліції придбано 3000 машин, для Служби з надзвичайних ситуацій - 450 нових пожежних машин, а загалом автопарк збільшився на 600 автомобілів. Для Національної гвардії поставлено сотні одиниць нової техніки.

"Все це робилося на верхньому рівні. Але верхній політичний рівень нічого не вартий без кожного з вас. Ми побудували систему. Але найвища цінність - це людина в цій системі. І те, що роблять міністр внутрішніх справ і уряд, - приймають рішення, які зберегли кожного з вас у новій правоохоронній системі. Зараз важливо - це соціальне забезпечення для кожного працівника Національної поліції, Національної гвардії, Служби з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України", - сказав Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк також наголосив, що в Україні з'явиться найбільший парк цивільних вертольотів в Східній Європі: "Це особиста заслуга Арсена Авакова, що в Україні буде 55 вертольотів, а в Чернівцях буде одна з баз з їх розміщення і ремонту, а також тренування".

Для Буковини як для високогірного регіону це вкрай важливо, зазначив він.

Лідер "Народного фронту" повідомив, що перші вертольоти надійдуть в кінці поточного року, а програма з урядом Франції розрахована на кілька років.

"Є багато кроків, які треба робити. І вони залежать від роботи кожного з вас. Ви робите велику справу - спасибі вам за це", - звернувся Арсеній Яценюк до працівників Нацполіції і ДСНС Буковини.

У Чернівцях Арсеній Яценюк і Арсен Аваков також вручили пожежні машини для ДСНС Чернівців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram