ГоловнаПолітика

Архієпископу Клименту відмовили у зустрічі з Балухом через "карантин"

До політв'язня не пустили також адвоката Дінзе.

Архієпископу Клименту відмовили у зустрічі з Балухом через "карантин"
Фото: Крым.Реалии

Адвокат Дмитро Дінзе і архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент не змогли відвідати засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха, тому що він перебуває на карантині в Керченській колонії №2.

Про це 2 листопада розповіла адвокат Ольга Дінзе, повідомляє сайт "Крим.Реалії".

"Вчора Дмитро Дінзе разом з архієпископом Климентом приїхали в Керченську колонію, щоб зустрітися з Володимиром Балухом. Але їм це не вдалося, оскільки Володимир зараз перебуває в колонії на карантині", - повідомила адвокат.

"Зазвичай на карантині людина перебуває десять днів. Це певна процедура, де ув'язнені проходять медичне обстеження. Дінзе полетить до Балуха ще раз наступного тижня, щоб знову спробувати з ним зустрітися", - додала вона.

У кінці жовтня Балуха етапували до Керчі. Перед етапом українцю дали коротке побачення з дружиною.

До цього українець призупинив голодування, яке тримав понад 200 днів. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха після голодування є підозра на виразку або панкреатит.

На початку жовтня окупаційний "Верховний суд Криму" частково пом'якшив вирок Балуху, скоротивши термін ув'язнення на один місяць - до 4 років і 11 місяців колонії.

Нагадаємо, Володимир Балух оголосив голодування 19 березня в знак протесту проти переслідування. Суд анексованого Криму засудив його до п'яти років позбавлення волі за сукупністю двох справ: за звинуваченням в зберіганні боєприпасів і побиття начальника ІТТ. Балух та його захист звинувачення відкидають, оскільки вважають справжньою причиною переслідування його проукраїнську позицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram