ГоловнаПолітика

Тимошенко: формат "Будапешт плюс" - перший крок для встановлення миру в Україні

За стіл переговорів, на думку нардепа, повинні сісти лідери країн-підписантів Будапештського меморандуму, Верховний комісар ЄС та керівництво Німеччини.

Тимошенко: формат "Будапешт плюс" - перший крок для встановлення миру в Україні
Фото: ba.org.ua

Першим кроком для встановлення миру в Україні стануть переговори у форматі "Будапешт плюс" з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму із залученням Верховного комісара ЄС та керівництва Німеччини. Про це Юлія Тимошенко заявила сьогодні у Стрию під час зустрічі з жителями міста, на яку зібралося близько п'яти тисяч осіб.

Водночас, наголосила Тимошенко, Україні потрібна сучасна контрактна армія, яка відповідала б стандартам НАТО і належно фінансувалася.

Вона також нагадала про листопадові події столітньої давності, які відбувалися на Львівщині: "Сто років тому, на вокзалі в Стрию, збиралися хлопці і складали присягу січових стрільців та їхали захищати Україну. Це свята земля. Тут, у вас, народжувалася незалежність в 1918 році". Також лідер "Батьківщини" вшанувала пам'ять Митрополита Андрея Шептицького і відвідала виставку робіт Січових Стрільців-художників, які брали участь у створенні ЗУНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram