ГоловнаПолітика

ВККС допустила до співбесіди 63 кандидатів на посаду судді ІР-суду

Всього в іспиті на конкурс брали участь 148 кандидатів

ВККС допустила до співбесіди 63 кандидатів на посаду судді ІР-суду

Участь у конкурсі на посади суддів Вищого спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності після успішно зданих іспитів продовжать 63 кандидати. Про це повідомляє Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

Сьогодні ВККСУ затвердила рейтингові результати іспиту, складеного кандидатами 3 жовтня. Тепер на них очікує співбесіда з членами комісії.

Всього до участі в конкурсі на посаду судді були допущені 210 кандидатів, але на іспит - письмове анонімне тестування і практичне завдання, які учасники здавали в один день - з'явилися 148 кандидатів. Мінімальний прохідний бал серед переможців іспиту становив 145,25.

"Серед переможців спостерігається гендерний баланс: 31 - жінка і 32 - чоловіки. Більшість кандидатів (76%) у віці 30-39 років. Найактивнішими виявилися кандидати з Києва (19% кандидатів), Дніпропетровської (13%) і Рівненської (10%) областей. Учасники, які успішно склали кваліфікаційний іспит, переважно є суддями (54 кандидати), кандидатів з досвідом адвокатів та патентних повірених - по 2 відповідно", - повідомляє ВККСУ.

Нагадаємо, у вересні 2017 року ВККСУ оголосила конкурс на заміщення 21 вакантної посади суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності. У березні 2018 року ВККСУ допустила до участі в конкурсі 219 кандидатів з 234 охочих.

Новий суд буде розглядати справи про права інтелектуальної власності, зокрема справи у спорах про права на винахід, корисну модель, промисловий зразок, торговельну марку, справи у спорах про реєстрацію, облік прав інтелектуальної власності, визнання недійсними, продовження дії та дострокового припинення патентів, свідоцтв, інших актів та інші справи у сфері авторського та суміжного прав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram