ГоловнаПолітика

Розенко закликав Єгипет закрити свої порти для вантажних суден із Криму

"Для нас це дуже чутливе питання і ми ще раз просимо єгипетську сторону його розглянути".

Розенко закликав Єгипет закрити свої порти для вантажних суден із Криму

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко звернувся до влади Єгипту із закликом закрити свої порти для суден, які виконують незаконне завантаження в анексованому Росією Криму.

Про це він заявив на зустрічі з міністром інвестицій та міжнародного співробітництва Єгипту доктором Сахар Наср.

"Ви знаєте, що Україна зараз переживає непростий час, пов'язаний з агресією, яку розв'язала Росія проти нашої держави. У цій нелегкій боротьбі за незалежність і територіальну цілісність нам дуже важлива і підтримка африканського континенту, і Єгипту зокрема. Від імені української сторони, я звертаюсь до влади Єгипту із закликом обмежити доступ й утриматися від надання дозволів на заходження в єгипетські порти суден під прапорами третіх держав, які виконують незаконне завантаження в Криму", - сказав Розенко.

"Для нас це дуже чутливе питання і ми ще раз просимо єгипетську сторону його розглянути. Адже міжнародне право і ми розглядаємо це фактично як ведення контрабандної діяльності", - підкреслив віце-прем'єр.

Сторони також обговорили питання активізації двосторонніх контактів і розширення співпраці в усіх сферах.

"У нас є всі можливості розширити нашу співпрацю - від сільського господарства до відновлення співпраці у військовій сфері, космічній галузі тощо", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, торік у березні Україна вперше конфіскувала іноземне судно, яке заходило в Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram