ГоловнаПолітика

Україна і Катар завершили оформлення повноцінного безвізового режиму

"Безвіз" між країнами набере чинність 2 листопада.

Україна і Катар завершили оформлення повноцінного безвізового режиму
Фото: mvs.gov.ua

Україна і Катар з 2 листопада 2018 року переходять на повноцінний безвізовий режим. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сьогодні констатував завершення усіх формальностей у цьому процесі, повідомляє прес-служба МВС.

Аваков на зустрічі в Досі з прем'єр-міністром Катару шейхом Абдуллою бін Насером бін Халіфа Аль Тані планує підписати рамкову угоду про співпрацю у правоохоронній сфері між главами поліцейських відомств. Йдеться про спільну боротьбу з кіберзлочинністю і наркотрафіком. Також Україна допоможе Катару у підготовці фахівців-правоохоронців, зокрема, поділиться досвідом тренування поліцейських спецпідрозділів.

"Кіберзлочинність щороку зростає, якщо порівнювати з іншими видами злочинів. І це дуже серйозна проблема. Кіберполіція у нас - одна з найрозвиненіших служб. Сьогодні українські кіберполіцейські - серед найсильніших у світі, адже ми весь час перебуваємо під ударами і стаємо сильнішими. Ми ефективно і поглиблено працюємо з США, Канадою, Німеччиною і, незважаючи на відстань, з Австралією. Окрім цього, у нас є тривалі контакти з Європолом та Інтерполом", - сказав Аваков.

"Кібербезпека - це перше, що нас цікавить. Друге - організація системи безпеки під час підготовки до Чемпіонату світу з футболу в 2022 році у Катарі. І третє - розвиток спецпідрозділів, зокрема, професійна підготовка та навчання правоохоронців", - зазначив прем'єр-міністр Катару шейх Абдулла бін Нассер бін Халіфа Аль Тані.

Нагадаємо, з 2017 року українці можуть в'їжджати без віз у країни Європейського союзу за біометричними паспортами для виїзду за кордон. Катар став першою країною у своєму регіоні, з якою Україна оформила безвізовий режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram