ГоловнаПолітика

Меркель відмовилася балотуватися на п'ятий термін

На посту бундесканцлер залишиться до 21 року.

Меркель відмовилася балотуватися на п'ятий термін

Бундесканцлер Німеччини Анґела Меркель, яка заявила про намір відмовитися від посади голови Християнсько-демократичного союзу, також не братиме участь у виборах глави німецького уряду в 2021 році. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву Меркель в Берліні.

"Прийшов час відкрити нову главу... По-перше, на наступному партійному з'їзді ХДС в Гамбурзі в грудні я не буду балотуватися на пост голови. По-друге, цей четвертий термін стане моїм останнім на посту федерального канцлера ФРН: на парламентських виборах 2021 року я не буду більше балотуватися на пост канцлера від союзу ХДС/ХСС і взагалі в Бундестаг, і не планую змагатися за жодні політичні пости", - сказала Меркель.

Нагадаємо, в неділю, 28 жовтня, партія Меркель на виборах в Гессені показала найгірший результат за 50 років. Вибори в Гессені стали другою великою поразкою правлячої коаліції за останній час. 14 жовтня консервативна партія Християнсько-соціальний союз, яка входить в блок з ХДС, вперше за довгий час втратила абсолютну більшість у місцевому парламенті, а СДПГ не набрала і 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram