ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав НАБУ порушити справу проти Яценюка та Петренка

Обставини можливих злочинів чиновників не вказуються.

Суд зобов'язав НАБУ порушити справу проти Яценюка та Петренка
Фото: molbuk.ua

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра юстиції Павла Петренка за підозрою в розтраті державних коштів у великих розмірах і відмиванні доходів. Про це повідомляють Українськi Новини з посиланням на рішення суду від 17 жовтня.

Заявник, виступаючи в суді, зазначив, що НАБУ відмовилося відкрити кримінальне провадження за його зверненням, в зв'язку з чим він звернувся зі скаргою до суду.

Суд задовольнив його позов і зобов'язав розпочати розслідування щодо Яценюка та Петренка, а також одного із заступників міністра юстиції й керівника секретаріату держсекретаря Міністерства юстиції.

Зазначається, що суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем), 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), 366 (службова підроблення) та 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) Кримінального кодексу.

Обставини можливих злочинів чиновників не вказуються.

Нагадаємо, НАБУ вже розслідує кримінальне провадження щодо міністра юстиції Павла Петренка через можливе декларування недостовірної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram